Show Night

Etter en flott stevnedag lørdag, var det duket for Shownight med en rekke flotte innslag fra mange forskjellige grener!

Ride and Drive
I kveldens første innslag ble det Ride and Drive, hvor rytterne først skulle lose seg gjennom en bane på 6 hinder i høyde 1m, for så over i vogn og kjøre en runde med shetlandsponni i vogn. Den som kommer gjennom hele løypa på kortest tid og uten feil vinner. Det var et sterkt startfelt med representanter både fra Norge og Nederland. De fleste red sine egne hester, mens Åge Dagfinn fikk låne skolehesten Locasto, til daglig kalt Loke, fra Epona Ryttersenter sin egen rideskole.

De nerderlandske rytterne som tok utfordringen var Henk van de Pol på Gilbert 85, Piet Raijmakers Jr på Gomez Imprezz og Bert Jan van de Pol på Flinstoon van de Wolfsakker.

De norske rytterne bestod av Jenny Krogsæter på Athena 144, Mathea Omberg Christiansen på Cocu Sb Z, Sindre Melbø Ratvik på Legaland Harry og til slutt Åge Dagfinn Eidei Askeland på rideskolehesten Locasto.

De fleste var feilfri i sprangdelen, Piet og Bert fra Nederland lå svært godt ann på tid, men ble litt for ivrige bak shetlandsponnien så dessverre glapp toppplasseringene da flere kjegler ble kjørt ned. Da ble det mulig for nordmennene å hevde seg, noe de også gjorde!

Til topps, raskest gjennom både sprangbanen og ponni-kjøringen ble Mathea Omberg Christiansen, etterfulgt av Sindre Melbø Ratvik på andreplass og Åge Dagfinn Eide Askeland på tredje.
Dette ga virkelig god stemning i arenaen med heiarop, latter og klapping!

En stor takk til Travskolen Sørlandets Travpark som stilte med shetlandsponnier til innslaget! Ponniene fikk kjørt seg godt med noe uerfarne kusker. Selv om ponniene stort sett kun går i trav, gikk det aller meste her i galopp med ivrige sprangrytter-kusker.

Kjøring
Etter å ha vist litt sprang og ponnitrav, var det tid for presisjonskjøring. Presisjonskjøring er litt å sammenligne med sprang. Her lager man en bane med kjegler man skal kjøre gjennom i en gitt rekkefølge. Det var tre kusker som skulle få teste arenaen, alle tre kjører for Sørlandsparken Rideklubb. Den første ut er Kristine Dressen Johansen med dølahesten Fjæres Oliver, nummer to ut var Justyna Haagensen med nordlandshesten Sirius og til sist Kine Skogstad Abrahamsen med kaldblodstraveren Budals Prikka. Det ble fart på hestene og publikum fikk et godt innblikk i presisjonskjøring, vist av tre forskjellige norske hesteraser.

Voltige
Voltige er turn og akrobatikk på hest. Det er en relativt liten gren i Norge, men er i vekst. Det er ca. 60 utøvere fordelt på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Man har en longsjør som står i midten å longerer hesten, i tillegg har man voltigør, som er utøveren som er på hesteryggen.

Det er en utfordring å finne hester som egner seg til voltige. De må ha litt søtrrelse, og ha en stor og romslig galopp. Samtidig må de være svært kalde i hodet for å tolerere voltigører, musikk og publikum.
Vi har vært så heldige å få Kaia Hegre som longør og Kristine Birkeland som voltigør, med hesten Canyon CR, til daglig kalt Bambi på besøk.

Voltige er som sagt en gren under vekst her i Norge, og det jobbes stadig med rekrutteringen. For å speede opp prossessen har vi tjuvlånt en utøver fra sprang, og håper han nå vil starte opp med voltige! Åge Dagfinn Askeland entret banen med et nydelig innspring, før han fikk hjelp til å komme opp på hesten. Han imponerte på hesteryggen etter å ha fått en kort innføring i forskjellige øvelser han skulle gjennomføre. Latteren og klappingen hang løst i arenaen og skapte masse god stemning!

Dressur
Så var det på tide med litt dressur. Her fikk vi se Helene Løyland på vallaken Carlight. Dette er Eponas lille danseløve. Her ble det vist grasiøse øvelser som Carlight tok på strak hov.

Islandshestkvadrilje
Sist men ikke minst kom det hele 9 islandshester fra Gladur Islandshestlag. Gladur har flere meriterte ryttere, og har flere gode plasseringer i mesterskap. Islandshesten er 4- eller 5-gjenger og har gangartene tølt og pass i tillegg til skritt, trav og galopp. Det ble vist kvadrilje med flere formasjoner, og til slutt fikk man se islandshestene i aksjon i høyt tempo, til publikums store fascinasjon!